top of page
  • Yazarın fotoğrafıMeziyet Restaurant

Et ve Şarap, Ayrılamaz ikili.

Kırklareli Restaurant Meziyet ailesi olarak;

Trakya bağlarının yetiştirdikleri üzümlerle, ülke çapında hatta dünya sahnesinde adlarında söz ettirmişler ve damaklarda tat bırakacak kalitede şarabın sofralara ulaşmasını sağladıklarının bilincindeyiz.


Trakyanın toprağının humus ve mineral yönünden zengin oluşu üzümlerin oluşum sürecinde besleyici rol üstlenirken Marmara ve Karadeniz üzerinden gelen rüzgarlardaki tuz derecelerinin farkı üzümlerin gelişim sürecinde doygunluk, tatlılık ve sululuk gibi faktörlerin ender rastlanır düzeyde dengeli olmasını sağlamıştır. Kırmızı, beyaz ve rose olmak üzere 3 çeşide ayrılan yöresel şaraplarda kullanılan farklı üzümler, birbirinden ayrı köklerden gelmekte ancak yöresel üreticilerin fıçılarında buluşup geçirdikleri olgunlaşma sürecinden sonra dünya çapında ki yemek eleştirmenlerinden üst düzey puan alacak kıvama gelen şaraplara kadar uzanan bir sürece tanıklık etmektedirler.


Trakyanın en kaliteli alkollü mekanlarından , Kırklarelinin en iyisi*, olan Kırklareli Restaurant Meziyet; yerel üreticisinin şarabının kalitesini fark eden ender işletmelerden biridir. Yerel üreticiyi desteklemek, Trakya toprağının önemini gözler önüne sermek ve Kırklarelinin en iyi alkollü mekanı olmak yolundaki iddiasının sürdürmek isteyen Kırklareli Restaurant Meziyet Ailesi , kendi mutfağından çıkacak kaliteli ve taze etlerle yerel yöneticinin kaliteli şarabını bir arada sofralarınıza sunmak istiyor.


Kırklareli Restaurant Meziyet ailesinin şefinin özel olarak marine ettiği etleri,toprağımızın bizlere sunduğu en önemli değer olan üzümlerimizin ham maddesi olduğu şaraplarla buluşarak siz değerli misafirlerimiz için adeta bir damak şöleni yaratıyor. İşte şefimiz tarafından sizlere sunduğumuz bir kaç eşleştirme ;


-Vino Dessera Vd Cabernet Souvignon Kırmızı ve Kuzu Lokum (Orta Pişmiş)

-Vino Dessera Pürneşe Rose ve Satır Et

-Vino Dessera Cabernet Merlot Kırmızı ve Tereyağlı Bonfile ( Az/Orta Pişmiş)


17 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page